Български представителен отбор на „Кофукан България”, състоящ се от 7 души, представители на два отбора по карате - СК “Кофукан Бул” София и СК “Торнадо” Хасково, преди броени дни се завърна от две големи състезания в Япония с общо 12 медала! И двете състезания бяха с ранг на Световно първенство.

Първото състезание беше в гр. Тойоока, Япония на 27 и 28 юли 2019 г. Там се проведе Световната купа по Карате стил Шито-рю на организацията „Kofukan International” и “Kofukan Japan”. В състезанието участваха състезатели от 16 държави: България, Япония, Австралия, Англия, Беларус, Дания, Зимбабве, Индия, Норвегия, Нова Зеландия, Непал, Португалия, Франция, Швеция, Шотландия и  Южна Африка. В състава на отбора участваха 2-ма състезатели от СК „Торнадо” и 5-ма от СК”Кофукан Бул”, които направиха следните класирания:

2-ро място за отборно кумите мъже / Станчо Станчев, Михаил Генадиев, Явор Колев, Андрей Бояджиев, Светослав Витков/; 
2-ро място индивидуално кумите мъже до 70 кг. - Станчо Станчев от СК „Торнадо” Хасково;
3-то място индивидуално кумите мъже до 70 кг. - Явор Колев oт СК „Кофукан Бул” София;
3-то място индивидуално ката момчета 11-12 г. и 3-то място индивидуално кумите момчета 10-11г. – тежка категория - Борис Савов (11 г.) СК „Кофукан Бул” София;  
3-то място индивидуално ката момчета 11-12 г. – Ангел Ангов (12 г.) – СК „Торнадо” Хасково. 
 
Второто състезание „SHITO-RYU   KARATE-DO   KEIYUUKAI    OPEN KARATE  CUP 2019” в град Химеджи, Япония се проведе на 3 август 2019 г.   В него взеха участие същите състезатели от България, както и представители от Япония, Австралия, Англия, Беларус, Дания, Зимбабве, Индия, Норвегия, Нова Зеландия, Непал, Португалия, Франция, Швеция, Шотландия, Южна Африка. Японското присъствие тук беше от над 150 състезатели. Ето и класиранията на българите:

3-то място индивидуално кумите мъже до 67 кг. - Станчо Станчев - СК „Торнадо” Хасково;
3-то място индивидуално кумите мъже до 84 кг. - Михаил Генадиев - СК „Кофукан Бул” София;
5-то място индивидуално кумите момчета 12-13 г. - Ангел Ангов - СК „Торнадо” Хасково.
 
Сред многото медали и достойното представяне на българите в Япония трябва да подчертаем успехите на най-малките ни състезатели - Борис Савов на 11 години от София и Ангел Ангов на 12 години от Хасково, които напълно заслужено си спечелиха бронзови медали. Участието на българският отбор бе осигурено изцяло със собствени средства. Негов ръководител бе Светослав Витков – 4-ти Дан Шито Рю Карате до.
 
След успехите в Япония СК “Кофукан Бул” София отваря врати за новите бъдещи шампиони по карате. От 1 септември в залата на стадион “Академик” стартират нови групи за деца и възрастни, без ограничение във възрастта. Тренировките ще са в понеделник и сряда от 19.00 - 20.30 ч. на стадион “Академик” (до зала “Фестивална”). За контакти и записвания: 0879521610  

Идеята на треньорите е (при желание) родителите да се включат в тренировките заедно с децата, като заплащането за двамата ще е на цената за един (т.е. без допълнително заплащане).“Предлагаме на родителите да не “висят” по кафенетата и колите, а да спортуват заедно с децата си, като ги подкрепят и дават личен пример” - обясняват от клуба.