През септември 2009 г. Детелин Далаклиев става световен шампион по бокс в Милано. Той завоюва златния медал за България в категория до 54 кг., след като побеждава Едуард Абзалимов от Русия.

През септември 2019 г. страната ни отново може да се похвали с медал от Световното по бокс. 10 години по-късно бронз в категория до 91 кг. печели Радослав Панталеев, след като на 1/4-финал побеждава небеизвестния Ерисланди Савон. На полуфинала обаче е спрян от Муслим Гаджимагумедов. 

"Трудно вече се взимат медали на такива големи състезания. Както се вижда – по един човек само взима от Европейските, от Световни нямаме от 4 или 5. Като се качих на стълбичката гледах тези по-горните стъпала. Малко ми беше по-така, ама като за първи голям успех вече по-нататък ще се целим в по-горните стълбички", сподели Панталеев пред Bulgaria ON AIR

Впечатление прави, че след победата Радослав предпочете не толкова да акцентира върху себе си, колкото върху всички хора, които стоят зад триумфа. Най-големите благодарности са насочени към треньорите – личния му наставик Михаил Таков, Жоел Арате, Александър Александров, както и първия му треньор Георги Тончев.

"Те са допринасяли и са давали през годините, аз вече 11 или 12 години съм в ЦСКА. Всичко става с надграждане и с много труд", каза още Радослав.

Важно място в живота му заема и собственикът на футболния ЦСКА – Гриша Ганчев, към когото също бяха отправени специални благодарности. Един от най-добрите ни боксьори - Тервел Пулев, също оставя следа в живота на Радо.

В последните няколко години неведнъж България е ощетена от съдиите на различни първенства. Пресните примери са Даниел Асенов, Петър Белберов, Станимира Петрова и много други. 

"Доста обезкуражава и доста зле влияе. Защото като усещаш, че и като се вижда, че си победил и да вдигнат на другия ръката, целият ти труд заминава във въздуха. Просто е доста, доста трудно след това да се оттърсиш от това нещо", призна Радо Панталеев. 

След като се завърна на ригна с гръм и трясък, целта пред боксьора ни вече е ясна - да се подготви добре и първо да взема квота за Олимпиадата в Токио, а след това и медал.