Тервел Пулев спечели интернационалния пояс на Световната боксова асоциация в полутежка категория. На специална галавечер в препълнената пловдивска зала "Колодрума" българинът победи с единодушно съдийско решение американеца Дишон Уебстър. Тримата съдии край ринга отсъдиха в полза на българина - 118:110, 120:108 и отново 118:110.

За Пулев това е 15-а победа победа в 15 мача при професионалистите, като 12 от тях са с нокаут.

37-годишният Пулев започна много уверено мача и още от първия рунд засипа с удари съперника си. Най-тежките изпитания Уебстър спрещна в края на шестия и началото на седмия рунд, когато единствено гонгът за край на рунда и серията от клинчове го спасиха от нокаут.

Американецът все пак преодоля този момент и с разбит нос успя да завърши мача. Пулев пък изглеждаше много уверен в собствените си сили и мъдро успя да затвори 12-те рунда на мача, без да даде сериозни шансове за атака на съперника си.

Победата над Уебстър ще изстреля Тервел Пулев в топ 15 на световната ранглиста.

"Противникът беше много корав и не всеки би се справил с него. Радвам се, че победих американец, защото в САЩ боксът е религия. Поздравления за Уебстър, че успя да вземе някои от рундовете. Много съм щастлив, че успях да се бия и да победя пред тази страхотна публика. След 12 рунда има умора, но бях много добре подготвен и успях да изкарам мача в едно равномерно темпо", каза Пулев веднага след срещата.