Антъни Джошуа влезе в ролята на боксов анализатор за последните два нокаута на Дионтей Уайлдър.

Американецът се боксира на два пъти през 2019 г. – срещу Доминик Бризийл и Луис Ортис, като британската звезда изгледа двубоите и сподели мнението си за представянето на „Бронзовия бомбардировач“.

„Това е ситуация, в която двама боксьори са изправени един срещу друг в активния момент очакваш да получиш ляв прав. Но Уайлдър прави следното – тръгва с левия прав и веднага след това пуска здравата си дясна ръка. За Бризийл това е изненада. Вече е прекалено късно. Затова хората казват, че в бокса трябва да се защитаваш през цялото време. Секунда по-късно е прекалено късно и Уайлдър защитава за пореден път пояса си на WBC. Силата му не е плашеща, но е налице. Има различни удари. Някои са разтърсващи, някои жилят, а има и такива, които те свалят на земята и оставаш там за цялото броене. Уайлдър притежава тази сила. Въпросът е как да се елиминира тази сила и как да се справиш с нея. Бризийл може да не е изучавал внимателно опонента си, за да спечели. Аз имам 24 мача, Уайлдър има, колко? 42? Ако аз имах 42 щях да нокаутирам Бризийл по същия начин, защото щях да имам тонове опит. Нокаутът е добър, но за човек с 11 години на профи ринга и над 40 мача би следвало да може да нокаутира по този начин. Той прави това, което трябва“, каза Джошуа пред „Скай Спортс“, цитиран от Boec.bg.

„Хубавото нещо, което прави тук, гърбът му е на въжетата срещу Ортис, което е опасно място, тъй като не можеш да си създадеш пространство. Но той пуска ляв прав, за да накара Ортис да си мисли: „Я чакай, задава се нещо, ако се наведа напред“. И Ортис отстъпва. Уайлдър се придвижва и си създава пространство. Сега гърбът на Ортис е на въжетата, което е много опасно за него. Това означава, че Уайлдър е направил нещо голямо, за да обърне ситуацията. Контролира нещата с водещата ръка. Не всеки ляв прав ще влезе, понякога го използваме за да си създадем прикритие за нещо друго. И щом веднъж този ляв прав докосне ръката ти, рамото или лицето, знаеш, че онова лошо момче (дясната му ръка, б. а.) ще го последва. Както видяхме с Бризийл, това е достатъчно. Срещу мен няма да бъде на ринга в седмия рунд. Ще отида и ще го нокаутирам. Шампион срещу шампион. Това е сериозен мач, така че няма да се опитвам да го победя с бокс в 12 рунда, тъй като и той притежава силен удар. Не трябва да му позволявам да се чувства комфортно на ринга срещу мен“, обясни Джошуа.