Третият двубой в бойната карта на зрелищното бойно шоу SENSHI ще изправи световният ни медалист по муай тай и карате киокушин Николай Йоргов срещу шампиона по карате киокушин на Иран Маджид Хашеми Беиджи. 

На 22 февруари на SENSHI 5 в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна двамата ще се съревновават в категория до 80 кг по правилата на KWU SENSHI. 

На арената ще имат 3 рунда от по 3 минути, за да стигнат до победата. Правилата на двубоя позволяват хвърляния и удари с лакти в главата, което от своя страна обещава зрелищен мач. Бойната гала ще се излъчва на живо на www.boec.com., както и по американската международна онлайн телевизия FITE.TV ( на живо от 02:30 а.m. EST).

Двубоят на Йоргов на 22 февруари във Варна е петото му участие в галата. От общо пет битки, българинът до момента има четири победи на ринга на SENSHI. В края на миналата година той надделя и над японец, класиран в топ 100 на най-добрите карате киокушин бойци в света. 

Родният ни ас е сребърен медалист от световното първенство по муай тай WMF 2019 г. и от световното първенство по карате киокушин KWU от 2013 г. Освен многократен републикански шампион, Йоргов е шампион на Япония през 2011 и вицесветовен шампион по Шинкен шобу 2012 година.

Още за вълнуващия сблъсък четете в boec.bg.