20 000 българи ще викат за Кубрат Пулев в битката за световната титла по бокс за професионалисти в тежка категория срещу Антъни Джошуа. Сблъсъкът ще се проведе на 20 юни на новия стадион на футболния клуб Тотнъм в Лондон. Капацитетът на съоръжението е 62 303 зрители.

"Преборихме се 35% от билетите да бъдат запазени за българи - разкри за "България Днес" мениджърът на Пулев Ивайло Гоцев. - Ще направим пакети, които ще включват самолетен билет, хотел и пропуск за самата среща. Те ще бъдат на различни и достъпни цени."

Договорът за двубоя ще бъде подписан до броени дни. Ивайло Гоцев и останалата част от екипа на Кубрат заминават в сряда за Лондон. Пулев вече е получил договор за мача от Еди Хърн.

"Нашият адвокат Джон Уърт има няколко тънки детайла, които да се коригират в контракта, но в момента сме пред подписване - добави Ивайло Гоцев. - Много скоро ще обявим официално мача. Искаме всичко да е коректно. Преборихме се Кубрат сам да избере ръкавиците, с които да се бие. Имахме и претенции за размера на ринга. Няма да позволим никакви странични хитрости. Отиваме за битка, която да спечелим. Моята основна работа е преди мача. Представлявал съм седем боксьори, които са се били с Владимир Кличко, и знам какво трябва да се направи."

Очакванията са следващата седмица контрактът за мача да бъде официално подписан. За целта Пулев вероятно ще пътува за Лондон, където ще бъде организирано и медийно събитие. По подобен начин протече подгряването на предишния мач с Джошуа през 2017-а, който пропадна в последния момент заради контузия на българина.

Основната част от подготовката на Кубрат Пулев за битката с Джошуа ще протече в Лас Вегас. Българинът заминава в близките дни за САЩ.

"Имаме перфектните спаринг партньори и екип, които да работят с Кубрат - обясни Ивайло Гоцев. - Дали сме си дума, че ще бъдем непробиваеми при подготовката и няма да изнасяме много информация."

Пулев вече направи 3-седмичен подготвителен лагер на високопланинската база "Белмекен". 

"Кубрат е в суперформа - допълни Гоцев. - С него ще гледаме реванша между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър (22 февруари)."