Търг, който ще се проведе на най-важната дата за новата българска история - 3 март.

Това разпоредиха от IBF и по този начин от федерацията ще се опитат да сложат край на протакането за подписване на договор между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев.

От организацията на два пъти отложиха финалната дата, тъй като мениджърите на двамата - Еди Хърн и Боб Аръм, оповестяваха, че е въпрос на часове да се стигне до парафиране на споразумението. До вчера обаче това така и не се случи, като Кобрата алармира, че от британска страна нарочно изчакват, тъй като се надяват да направят обединителен мач с Тайсън Фюри за всички пояси.

В резултат на всичко това вчера от IBF официално съобщиха, че поставят нов, този път краен срок за подписването на договора.

Датата е 3 март и ако дотогава няма контракт, още същия ден ще се проведе търг. Той ще се състои в Спрингфилд, САЩ. Победителят от него ще получи правото да определя условията, при които двамата ще се качат на ринга, както и датата и мястото.

Предварителната им договорка е 20 юни на стадиона на Тотнъм в Лондон. Пред БНТ обаче Кубрат Пулев заяви, че една от пречките е нежеланието на Джошуа да има друг рефер на ринга, а не англичанин. Нещо, което към момента е преодолян проблем и съдията ще е друг.