Британският промоутър и човек номер едно в „Matchroom Boxing“- Еди Хърн, за пореден път изрази надежда, че световните шампиони в тежката дивизия ще се срещнат през 2020 г.

Британците Тайсън Фюри и Антъни Джошуа държат четирите световни пояса и мач за обединяване на титлите ще бъде „най-голямото спортно събитие на острова след спечелването на Световната купа по футбол през 1966 г.“

След като „Краля на циганите“ завоюва пояса на WBC от Дионтей Уайлдър започнаха коментари и анализи възможно ли е изобщо изцяло британския мач да се проведе.

Преди обаче да се говори каквото и да е за подобна среща, Фюри и Джошуа трябва да запазят коланите си, което ще рече да спечелят следващите си срещи.

Тайсън ще има трети мач с Уайлдър на 18-ти юли, а месец по-рано Джошуа ще „домакинства“ на Кубрат Пулев.

„Няма причина да не почнем преговори още сега“, заяви мениджърът на Антъни Джошуа, цитиран от Boec.bg.

„В контракта ще заложим клауза, че и двамата трябва да спечелят следващите си двубои. Вече имахме няколко разговора с Боб Аръм за провеждането на мач между Джошуа и Фюри.

„Но ще трябва да изчакаме провеждането на Фюри – Уайлдър 3. Дионтей имаше правото да активира трети мач и ще трябва да се съобразим с това.

„Егото на Уайлдър няма да му позволи да стои просто отстрани, той си иска титлата. Това е напълно разбираемо. Но каквото и да става, мачът за обединяване на титлите трябва да се проведе през 2020 г.

„Фюри и Джошуа ще се бият два пъти, може дори да е трилогия. Това е важна част от сделката, която се опитваме да направим. Друго важно е да направим мача в Обединеното кралство. И Джошуа, и Фюри биха искали така“, добави Хърн.