Тайсън Фюри, който е световен шампион на WBC, разкри кои са според него петимата най-добри боксьори в тежка категория в професионалния бокс в момента, съобщи talksport.com, цитиран от Boec.bg.

На 5 място „Циганския крал“ постави Дилиън Уайт. Сънародникът на Фюри има баланс от 27 успеха (18 с нокаут) и само 1 поражение (от Антъни Джошуа) на професионалния боксов ринг. Той е временен шампион на WBC.

Олександър Усик се намира на 4 позиция в класацията на Фюри. Украинецът, който постигна всичко в полутежка категория – абсолютен шампион, има в кариерата си и олимпийска титла от Лондон 2012 година в тежка категория, а освен това е и бивш световен (2011 година) и европейски шампион по бокс (2008 година). Усик за момента има само един сблъсък при професионалистите в тежка категория – победа над Чаз Уидърспуун.

Третата позиция в класацията на Фюри е за Антъни Джошуа. Интересното е, че световният шампион на IBF, IBO, WBA и WBO е поставен на 3 място. Фюри и Джошуа договориха обединяващ сблъсък за световните титли в тежка категория. Той трябва да се състои през лятото на 2021 година, но преди това Джошуа трябва да защитава титлите си срещу Кубрат Пулев, а Фюри ще спори с Дионтей Уайлдър в мач-реванш за световната титла на WBC.

На второ място е поставен Дионтей Уайлдър. Двамата с Фюри имаха 2 срещи помежду си до момента като първия сблъсък завърши наравно, а във втората среща, „Циганския крал“ отмъкна световната титла на „Бронзовия бомбардировач“, нокаутирайки го насред Лас Вегас.

На първа позиция Фюри е поставил самия себе си. Няма много изненади от това нещо поради факта, че преди дни, световният шампион на WBC, заяви, че той е най-великият в историята на бокса.