Борусия Дортмунд се класира за осминафиналите в турнира за Купата на Германия, надигравайки Падерборн с 7:1 на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Воденият от Щефан Ефенберг отбор изненадващо откри резултата чрез Лакич, който се възползва от безумно действие на вратаря Бюрки, решил да показва финтове в наказателното си поле.

Още до почивката обаче Борусия сътвори пълен обрат, осигурявайки си аванс от два гола. Адриан Рамос изравни, а по едно попадение добавиха Гонсало Кастро и Шинджи Кагава.

Десетина минути след паузата интригата беше ликвидирана с нови два гола на домакините. Илкай Гюндоган реализира отсъдената за нарушение срещу Гинтер дузпа, а после асистира за втория гол на Кастро.

В края на срещата Лукаш Пишчек вкара шести гол за своите, а след това подаде на Хенрих Мхитарян, който оформи крайния резултат.


Гостите сътвориха първата опасна атака в двубоя след центриране по земя отляво. Бюрки не се намеси добре, но и Саглик не действаше концентрирано. Хайнлот пробва точен далечен удар, но този път стражът на Борусия реагира добре.

Преди да изтече четвърт час игра се откри шанс за Шинджи Кагава, който реши да лъже защитник и се затвори. Хенрих Мхитарян върна за японеца, но неговият точен удар се оказа прекалено слаб. На отсрещната врата Коч стреля мощно по диагонала, но Бюрки отрази.

В средата на първото полувреме неадекватният Бюрки реши да направи мача по-интересен с безумно действие. Той улови топката и пусна слаб пас към Гюндоган. Илкай му върна топката, но Бюрки реши да финтира Сърджан Лакич, който се оказа по-хитър от него и вкара най-лесния гол в кариерата си!

Малко след това домакините се впуснаха в атака и бяха близо до изравняването. Кагава остана сам отляво след подхлъзване на бранител и стреля с левачката, но топката облиза напречната греда и излезе в аут.

В 25-ата минута обаче логичното се случи. Гонсало Кастро видя втурналия се напред Рамос и го изведе с перфектен пас. Колумбиецът финтира вратаря и прати кълбото в мрежата с левия крак от малък ъгъл.

Преди да измине половин час игра рурци сътвориха пълен обрат. Рамос и Хоонедер протегнаха крак за топката и тя стигна до изскочилия от дълбочина Гонсало Кастро, който вкара без проблеми.

Точно преди паузата Борусия вкара трети гол след прекрасна комбинация. Кагава навлезе в наказателното поле и игра на двойно с Кастро, който му върна ефектно с петичка. Японецът се доближи до вратата и я превзе с фамозно копване с левия крак.

Веднага след подновяването на играта Матиас Гинтер стреля неточно, но малко по-късно изработи дузпа, след като беше спънат от Видра в пеналта. Илкай Гюндоган пое отговорността и не сбърка.

Още при следващата си атака Борусия мушна пето попадение. Гюндоган замахна хитро, след което пусна скрит пас за Гонсало Кастро. Последният нямаше какво друго да стори, освен да матира Крузе с удар в долния десен ъгъл.

Шут на Гюндоган беше спасен, а после влезлият като резерва Аднан Янузай стреля покрай вратата. Шмелцер пробва технично копване, но покрай гредата.

В заключителните минути Дортмунд вкара още два гола. Първо Лукаш Пишчек се разписа след пробив и хубав пас на Аднан Янузай, а след това полякът снабди Хенрих Мхитарян с точно подаване.

Борусия Дортмунд - Падерборн 7:1

0:1 Сърджан Лакич - 21'
1:1 Адриан Рамос - 25'
2:1 Гонсало Кастро - 30'
3:1 Шинджи Кагава - 43'
4:1 Илкай Гюндоган - 55', дузпа
5:1 Гонсало Кастро - 58'
6:1 Лукаш Пишчек - 87'
7:1 Хенрих Мхитарян - 89'

 

Дортмунд: Бюрки, Хумелс, Сократис (Бендер - 71'), Гинтер (Пишчек - 63'), Шмелцер, Вайгъл, Кастро, Гюндоган, Кагава (Янузай - 63'), Мхитарян, Рамос

Падерборн: Крузе, Ндженг, Брюкнер, Хайнлот, Хоонедер, Бакалорц, Коч (Вучинович - 61'), Щопелкамп, Видра, Саглик (Щьогер - 60'), Лакич (Прошвиц - 46')