Почти целият футболен свят изрази своята подкрепа към Борусия Дортмунд, който стана обект на терористичен акт снощи. 

Разтърсени от шока на взривовете до клубния автобус, от германския вицешампион за пореден път демонстрираха своето благородство и поеха инициатива, която накара хиляди фенове да настръхнат.

От Дортмунд предложиха на феновете на Монако да пренощуват в домовете на привърженици на Борусия и в социалните мрежи вече се завъртяха десетки снимки как ултраси на двата отбора седят заедно на една маса.

От официалния профил на Монако дори публикуваха някои от тях, изразявайки своето възхищение към постъпката. Клубът от Княжеството дори написа на немски език "Ето това е футбол".

Интересното е, че веднага след като снощи стана ясно, че мач няма да има заради експлозията до автобуса на Борусия, феновете на Монако започнаха да пеят на стадиона на своя противник "Дортмунд, Дортмунд".

 

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FBVB%2Fposts%2F1803989159613056&width=500" width="500" height="721" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="de" dir="ltr"> Das ist Fussball ! <a href="https://twitter.com/hashtag/BVBASM?src=hash">#BVBASM</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/BedForAwayFans?src=hash">#BedForAwayFans</a> <a href="https://twitter.com/BVB">@BVB</a> <a href="https://t.co/9qP1Pek9V8">pic.twitter.com/9qP1Pek9V8</a></p>&mdash; AS MONACO