Нападателят на Борусия Дортмунд Пиер-Емерик Обамеянг ще играе в китайския Гуанджоу Евъргранде от лятото, гръмнаха германските медии.

Голмайсторът на Бундеслигата от миналия сезон се е разбрал с ръководството на клуба, твърди сайтът Sina Sports. Очаква се Дортмунд да получи 72 милиона евро за звездата си.

"Спекулациите за Обамеянг ще циркулират постоянно докато той е при нас. Затова няма да коментираме нищо по темата", заяви изпълнителният директор на Борусия Ханс-Йоахим Вацке за списание "Кикер".

Габонецът има договор с "жълто-черните" до 2021 година, но не крие, че търси ново предизвикателство и по-висока заплата. Рурският клуб също е готов да се раздели с него при подходяща оферта.

Според въпросният китайски сайт Обамеянг е съобщил решението си лично на бившия треньор на Байер Леверкузен Роджър Шмидт, който води конкурента на Гаунджоу - Гуон.

Причината е, че преди време стрелецът е обещал на Шмидт, че ще премине именно в неговия лагер. Ако сделката за Обамеянг стане факт, той ще излезе общо 144 милиона евро на Евъргранде, тъй като според новите закони в страната всеки китайски клуб плаща данък в размер на 100% от платената за чужденци трансферна сума.