Голмайсторът на Бундеслигата за миналия сезон Пиер-Емерик Обамеянг почти сигурно ще напусне Борусия Дортмунд в посока Арсенал, след като беше суспендиран за втори пореден мач от ръководството на клуба.

"Скай Италия" разкрива заплатата, която габонецът би получавал в Арсенал, ако Борусия се съгласи да го продаде. Оба се е разбрал с "артилеристите" за годишно възнаграждение в размер на 10 милиона евро, при договор за три години и половина.

Интересното е, че той взима точно толкова в Дортмунд (с бонусите), но след облагането с данъци нетната му заплата спада драстично. В Германия данъците са 42% от заплатата.

В Англия данъците са дори по-високи - 45%. Това обаче не касае футболиста, защото Арсенал ще захранва банковата му сметка всяка година с 10 милиона евро и ще плаща допълнително данъците върху възнаграждението му на хазната.

Както е известно, африканецът има договор до 2021 година с "жълто-черните", но вече няма търпение да смени обстановката. Вестник "Билд" разкрива и причината Пиер-Емерик да бъде изваден от групата за мача с Херта днес - липса на желание за провеждане на тренировката.