Още по темата

 

Борусия Дортмунд удължи договора на изпълнителния си директор Ханс-Йоахим Вацке до 2022 година. По-рано днес авторитетната германска телевизия Sport1 излезе с новината, че босът ще остане в клуба още три сезона.

Контрактът на силния човек на стадион "Сигнал Идуна Парк" изтичаше през лятото на 2019 година, но от клуба отчитат отличната му работа и го оставят на поста за следващите сезони. Удължени беше и договорът на дясната ръка на Вацке - Томас Трес. Прокуристът Карстен Крамер пък беше представен за втори изпълнителен директор.

Още по темата

 

Вацке застана на шефския стол на вестфалци през 2006 година и не само успя да спаси клуба от фалит, но го превърна в един от факторите на Стария континент.

През последните години обаче Борусия загуби много топ-играчи и не успя да се подсили подобаващо, което доведе и до критики към боса. 

Самият той призна, че е мислил за оставка покрай напрежението с бившия треньор Томас Тухел, но вместо да си тръгне от клуба, реши да уволни специалиста и да го замени с оказалия се голяма издънка Петер Бос.