Борусия Дортмунд удължи договора на изпълнителния си директор Ханс-Йоахим Вацке до 2022 година. По-рано днес авторитетната германска телевизия Sport1 излезе с новината, че босът ще остане в клуба още три сезона.

Контрактът на силния човек на стадион "Сигнал Идуна Парк" изтичаше през лятото на 2019 година, но от клуба отчитат отличната му работа и го оставят на поста за следващите сезони. Удължени беше и договорът на дясната ръка на Вацке - Томас Трес. Прокуристът Карстен Крамер пък беше представен за втори изпълнителен директор.

Вацке застана на шефския стол на вестфалци през 2006 година и не само успя да спаси клуба от фалит, но го превърна в един от факторите на Стария континент.

През последните години обаче Борусия загуби много топ-играчи и не успя да се подсили подобаващо, което доведе и до критики към боса. 

Самият той призна, че е мислил за оставка покрай напрежението с бившия треньор Томас Тухел, но вместо да си тръгне от клуба, реши да уволни специалиста и да го замени с оказалия се голяма издънка Петер Бос.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="de" dir="ltr"> Hans-Joachim Watzke und Thomas Treß verlängern – Carsten Cramer als weiterer Geschäftsführer bestellt <a href="https://twitter.com/hashtag/bvb?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#bvb</a> <a href="https://t.co/nqhZOiyzsg">https://t.co/nqhZOiyzsg</a> <a href="https://t.co/GynK0Ho5ad">pic.twitter.com/GynK0Ho5ad</a></p>&mdash; Borussia Dortmund (@BVB) <a href="https://twitter.com/BVB/status/963401988292730881?ref_src=twsrc%5Etfw">13 февруари 2018 г.</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>