Ще успее ли Борусия Дортмунд все пак да задържи новия си голмайстор Мичи Батшуай за постоянно? По всичко личи, че Челси, който държи правата на белгиеца, няма нищо против.

Батшуай стартира ударно с пет гола в първите си три мача за "жълто-черните" и постави невиждан от 42 години клубен рекорд. Той призна, че веднага се е почувствал у дома в новия си клуб, но в договора за наем няма клауза за откупуване по желание на Борусия.

След ударното начало на стрелеца от Дортмунд са осъзнали грешката си и са готови на преговори за закупуването му. "Сините" от Лондон са готови на сделка, но само ако получат в заменя обещаващия талант на германците Кристиан Пулишич, твърди вестник "Дейли мейл".

Договорът на американеца с Борусия е до лятото на 2020 година и той вече беше свързван с няколко английски клуба. По всичко личи, че Дортмунд може да клекне пред офертата, тъй като клубът разполага с качествени крила, но се нуждае от качествен централен нападател. Какъвто вече намери в лицето на новия си "Батман" от Белгия...