Бившият треньор на Шалке, ПСВ Айндховен и Щутгарт Хууб Стевенс е на мнение, че големите клубове в Европа вече не проявяват интерес към звездата на Борусия Дортмунд Марко Ройс, който удължи миналата седмица своя договор с клуба до лятото на 2023 година.

Самият Ройс заяви малко след това, че той е можел да избере лесното решение и да премине сред някои от колосите на Стария континент, споменавайки имената на Барселона, Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и Манчестър Сити.

Холандският специалист обаче е на мнение, че нито един от тези отбори не би платил висока сума за германския национал, който беше измъчван от тежки контузии в глезените, аддукторите и коляното през последните години.

"Не смятам, че останалите големи клубове вече се интересуват от Марко Ройс. Той притежава много качества, но прекалено често е контузен. Не мисля, че Манчестър Сити, Барселона или Байерн Мюнхен ще извадят голяма сума за Марко Ройс. Той може да играе за топ-клубове, но само ако остане здрав дълго време", каза Стевенс пред германската телевизия Sport1.