Звездата на Борусия Дортмунд Марко Ройс призна, че контузиите са му попречили да има още по-успешна кариера и смята, че те не могат да спрат само големите звезди на световния футбол Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

"Обикновено в кариерата си един футболист не може да има само възходи, с изключение на Кристиано Роналдо и Лионел Меси. В кариерата си всеки има застой или падения", коментира Ройс пред Goal.com.

"След това е важно да осъзнаеш, че това е в реда на нещата. Контузиите са част от кариерата на всеки футболист. Много е важно да останеш стабилен психически в този период, в който си извън строя. Не трябва да си казваш, че трябва да се наслаждаваш на футбола, а наистина да го чувстваш така."

"Световното през 2014 година е минало. Не мога да променя случилото се. Също така не съм от хората, които гледат далеч в бъдещето. Нещата могат да се променят всеки ден. Ако нещата вървят добре и аз показвам какво мога, мисля че имам добри шансове да играя на световното в Русия това лято", допълни Марко.