С гол на звездата си Мичи Батшуай Борусия Дортмунд победи Хановер минимално с 1:0 в мач от 27-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Момчетата на Петер Щьогер натиснаха още в самото начало и само след броени секунди Батшуай нацели страничния стълб, излизайки сам срещу вратаря. 

Белгиецът все пак се реваншира в средата на първата част, когато вкара зрелищно с пета от въздуха, като малко по-рано записалият асистенция Андре Шюрле бе уцелил напречната греда.

През втората част темпото на игра спадна и десетина минути преди края Хановер вкара чрез Джонатас, но попадението беше отменено заради засада. По-късно пък Филип нацели трета греда за Борусия в мача.

Борусия Дортмунд събра 48 точки и отново се доближи само на една точка от третия Шалке. Хановер пропадна до 13-а позиция с актив от 32 пункта.


Домакините започнаха много агресивно и след само 44 секунди Мичи Батшуай излезе сам срещу вратаря, но уцели десния страничен стълб. Последва голямо разбъркване в наказателното поле на гостите, но те все пак успяха да изчистят.

Последваха нови акции на вестфалци, при които шут на Гонсало Кастро срещна тялото на бранител и излезе в корнер, а след това Андре Шюрле би от движение със странична ножица, но доста високо. При една от редките акции на северняците Джонатас не затрудни Бюрки.

В средата на първото полувреме Андре Шюрле изпълни страхотен ъглов удар, при който завъртя топката опасно и уцели напречната греда. Вратарят на гостите се намеси и все пак успя да избие в нов корнер. При неговото изпълнение Мичи Батшуай засече центрирането на Шюрле с пета и реализира по изключително зрелищен начин шестия си гол за сезона.

Последва сравнително спокоен период, в който и двата отбора не създадоха нито една опасност, но пет минути преди края на първата част Швеглер стреля много зрелищно от въздуха и накара Бюрки да спасява с крак. Малко след това Марио Гьотце реши да пробва удар от движение, но право в обсега на вратаря, а по-късно Шюрле би неточно.

Малко след почивката Хановер натисна, но Борусия можеше да удвои. Махмуд Дахуд пробяга голямо разстояние и завърших сам, но Чаунер спаси с върха на пръстите си, за да повтори упражнентието малко след това при рикоширалия шут отново на Дахуд. След това Батшуай би неточно с глава.

Двайсетина минути преди края на редовното време един от най-активните на терена Дахуд стреля фалцово и опасно, но на сантиметри покрай десния страничен стълб.

В 80-ата минута Хановер вкара чрез Джонатас, чийто гол обаче правилно беше отменен заради засада при центрирането в наказателното поле на домакините. Пет минути след това Батшуай засече с глава центриране отляво, но прати топката право в ръцете на стража на Хановер.

В 89-ат минута Батшуай пусна вдясно за Максимилиан Филип и резервата стреля хубаво по диагонала, но право в левия страничен стълб! При следващата акция на домакините Батшуай излезе на изгодна позиция, но не намери целта.


Борусия Дортмунд - Хановер 1:0
1:0 Мичи Батшуай - 24'

 

Борусия Дортмунд: Бюрки, Аканджи, Топрак (Сократис - 46'), Шмелцер, Пишчек, Дахуд, Кастро (Вайгъл - 64'), Гьотце, Пулишич (Филип - 70'), Шюрле, Батшуай

Хановер: Чаунер, Сане, Антон, Зорг (Фосум - 78'), Швеглер, Бакалорц, Корб, Остржолек, Клаус, Фюлкруг (Бази - 73'), Джонатас