Борусия Дортмунд постави рекорд през сезона, записвайки цели 27 удара към вратата на Хановер при вчерашната победа с 1:0 над Хановер, показва статистиката. Особено силно беше първото полувреме, в което Мичи Батшуай и компания обстрелваха вратата на съперника 16 пъти.

Тимът остава непобеден в Бундеслигата и в 12-ия мач на треньора Петер Щьогер, което не се е случвало на нито един друг наставник на тима. В тази поредица австриецът постигна седем успеха и пет ремита. Интересното е, че той започна по подобен начин и в Кьолн през 2013 година, след като не загуби нито веднъж в първите си 13 мача начело на "козлите".

Дортмунд спечели седем от последните си осем домакинства на Хановер, но в последните четири от тях неизменно се вкарва само по един гол - рурци спечелиха три пъти с 1:0, а веднъж това сториха и северняците.

Мичи Батшуай вкара шестия си гол за сезона в Бундеслигата, а куриозното е, че всяко едно от тези попадение е извеждало Борусия напред в резултата. За първи път от половин година насам и за първи път под ръководството на Щьогер Дортмунд постига две поредни домакински победи в Бундеслигата.