Томас Тухел е на мнение, че все още щеше да бъде треньор на Боруесия Дортмунд, ако не беше избухналата до автобуса на отбора бомба през миналия април.

Наставникът влезе в противоречие с изпълнителния директор на клуба Ханс-Йоахим Вацке дали мачът с Монако трябваше да се проведе ден по-късно, настоявайки, че играчите не са готови да излязат на терена. В крайна сметка срещата се състоя, а напрежението между двете силни фигури в клуба доведе до уволнението на Тухел ден след спечелването на купата на Германия.

"Предполагам, че още щях да съм треньор на отбора. Вацке вече призна, че тогава имаше голямо несъгласие. Но разликата е, че аз бях в автобуса, а той - не. Затова се появиха различни гледни точки дали мачът трябва да се играе", коментира Тухел пред прокурора, който гледа делото срещу атентатора Сергей В.

"Отборът не беше в психологическо състояние да играе. Видях го на тренировката на следващия ден. Убеден съм, че бомбата повлия на представянето на тима. Всеки мислеше за силата на взрива и за огромния късмет, който извадихме. Осъзнахме го на следващата сутрин. Постигнатото от отбора след случилото е невероятно и забележително", добави Тухел, който е най-успешният треньор в историята на Дортмунд в Бундеслигата по отношение на спечелените точки (2.1) средно на мач.

Както е известно, в момента свободният агент Тухел е спряган за основен фаворит за нов треньор на Байерн Мюнхен. Той дори беше препоръчан лично от настоящия треньор на баварците Юп Хайнкес.