Правилото "50+1" остава в сила в германския футбол и няма да позволи навлизането на частни инвеститори в клубовете с цел по-бърза и лесна печалба.

Това стана ясно след събранието на професионалните германски клубове днес във Франкфурт. В основата беше позицията на Санкт Паули, която беше одобрена от цели 18 клуба. Както е известно, правилото можеше да падне само при подкрепа от поне 2/3 от всички 34 клуба. 

Само четири клуба са гласували за революция в Бундеслигата и Втора Бундеслига, а девет са се въздържали. Три клуба изобщо не са взели отношение. 

Така или иначе днес нямаше как да се вземе окончателно решение на събранието, пише "Билд". Срещата между представителите на клубовете беше с цел подготвяне на дискусията за сваляне на култовото правило. Това обаче остава вариант, който не кореспондира с настоящето.

Както е известно, според "50+1" клубовете не могат да попаднат в ръцете на определен богаташ или компания. Компромис се прави само в случаите, когато даден клуб е захранван поне 20 години, каквито са случаите с Волфсбург (Фолксваген), Байер Леверкузен (Байер) и Хофхенхайм (милиардерът Дитмар Хоп).

Идеята на 18-те клуба, които подкрепиха правилото, е свързана основно с подобряване на правилата за приходите от телевизионни права.