Борусия (Дортмунд) отказа да обяви дали треньорът им Петер Щьогер ще бъде освободен след края на сезона или не.

Според вестник Билд, австриецът определено няма да продължи кариерата си в жълто-черния клуб през новия сезон, още повече краткосрочният му договор изтича през юни. Босът на френския Ница - швейцарецът Люсиен Фавр, е определян от някои медии като логичната смята на треньорската скамейка.

"Ние винаги сме казвали, че Петер Щьогер е първият човек, с когото ще говорим. За момента няма двете страни не сме имали разговор по въпроса как гледаме на бъдещето, така че е логично да няма решение", заяви медийният директор на клуба от Дортмунд Саша Флиге пред ДПА.

Щьогер беше назначен с краткосрочен договор през декември на мястото на уволнения Петер Бос, малко след като самият Щьогер беше приключил отношенията си с Кьолн.

Австриецът направи солиден старт, но поражението от Байерн (Мюнхен), както и загубата в регионалното дерби от Шалке'04 в неделя изпратиха Борусия на 4-о място и с опасност да пропусне Шампионската лига на есен. Но дори и самият той очаква договорът да не бъде подновен, най-малкото и заради отпадането в турнира Лига Европа.

"Моят договор приключва на 30-и юни. Не се притеснявам от това", заяви Щьогер пред телевизия WDR.