Петер Щьогер няма да води Борусия Дортмунд през следващия сезон, разбра най-тиражният европейски вестник "Билд" от сигурен източник.

След поражението с 0:2 от Шалке в Рурското дерби през уикенда австриецът най-спокойно заяви, че неговият договор е едва до края на сезона. И че това е в реда на нещата.

Както е известно, той пое отбора в края на миналата година, когато адашът му Петер Бос беше натирен заради слаби резултати. Щьогер успя да вдигне отбора, но след това последваха и катаклизмите.

Ранното отпадане още на 1/8-финалите на Лига Европа от Ред Бул Залцбург беше последвано от срамното 0:6 от Байерн Мюнхен, който водеше с пет гола още на почивката. 

Безличната игра на Борусия срещу Шалке пък донесе първи успех на "миньорите" в последните седем дербита, което е накарало босовете в Дортмунд да вземат окончателно решение - Щьогер е пътник! Той няма да получи нов договор дори да постигне основната цел - класиране на отбора за групите на Шампионската лига.

Към момента се спрягат основно две имена за нов треньор - Люсиен Фавре (Ница) и Марко Розе, който води палача на Борусия в евротурнирите - Ред Бул Залцбург.