Сериозна чистка се задава в Борусия Дортмунд през лятото, като само звездата Марко Ройс има сигурно титулярно място за следващия сезон, пише списание "Шпорт Билд".

Босовете на "жълто-черните" са бесни от развитието на сезона и възнамеряват да направят сериозни кадрови промени. Чашата преляла след последните две тежки поражения - с 0:6 от Байерн Мюнхен и след безличното 0:2 от Шалке в Рурското дерби.

"Миньорите" взеха първи успех над големия си враг от три години и половина насам, а при резила срещу Байерн бяха достигнати невиждани от десетилетия низини.

Първият сигурен напускащ е треньора Петер Щьогер, който има договор до края на сезона. Контрактът на специалиста няма да бъде удължен, защото той така и не успя да създаде отбор с ясна футболна философия.

Изданието твърди, че поне една дузина футболисти ще бъдат разкарани и на тяхно място ще бъдат взети почти същия брой нови играчи. Някои от по-опитните играчи ще бъдат продадени, докато при младоците целта е да се обиграват в други отбори, докато натрупат нужния опит, за да се пробват отново на стадион "Сигнал Идуна Парк".