Селекционерът на световния шампион Германия Йоахим Льов призна, че е направил грешка, с която е повлиял негативно на кариерата на Марио Гьотце. Последният не бе извикан от треньора в състава за мондиала в Русия.

Преди 4 г. на финалите в Бразилия Гьотце се превърна в големия герой за Германия, вкарвайки в продълженията победния гол за 1:0 във финала срещу Аржентина.

След спечелването на 4-ата световна титла за Германия Льов разкри какво е казал на 22-годишния тогава футболист, когато го е пускал да смени ветерана Мирослав Клозе.

“Покажи на света, че си по-добър от Меси”, чул младокът тогава.“Казах го спонтанно. В такива моменти човек не мисли за нещата, които ще се случат по-късно. Съжалявам, защото направих грешката след това да разкрия публично какво съм казал. Впоследствие това въобще не му помогна. Когато един млад футболист вкара гол във финала на световно, после това може да се окаже огромен товар за него”, сподели Льов, цитиран от "24 часа".

“Разбира се, тъжно ми е, че не попаднах в състава за Русия. Ще направя обаче всичко да се върна в него. Ще стискам палци на момчетата да спечелят пак трофея”, каза Гьотце, който направи посредствен сезон с Борусия Дортмунд.