Бившият спортен директор на Байерн Мюнхен и настоящ съветник на Борусия Дортмунд Матиас Замер коментира случка отпреди пет години, при която беше близо до физическа саморазправа с настоящия мениджър на Ливърпул Юрген Клоп.

По онова време Клопо беше наставник на Борусия Дортмунд, а мачовете с баварския колос все още бяха изключително равностойни и взривоопасни. Юрген и Матиас влязоха в гореща дискусия край тъчлинията и нито едни от двамата не отстъпи.

"Юрген е по-висок от мен и навярно тогава малко подцених това. Но тогава имах следното усещане: нито сантиметър назад, нито сантиметър! И двамата го мислехме. И двамата го изпълнихме", сподели Замер.

Малко след тази случка Клоп бе заявил: "Ако бях на мястото на Матиас Замер, щях да благодаря всеки ден на Бог, че са ме взели в Байерн. Не мисля, че Байерн щеше да има и една точка по-малко, ако Матиас Замер не беше техен спортен директор".

Замер продължава от позицията на настоящето: "Винаги съм се опитвал да се конкурирам с най-добрите - както на терена, така и извън него. И ако Юрген Клоп не беше сред най-добрите, навярно нямаше да го отразя. Не сме се виждали на четири очи след това, но мога да кажа, че аз нямам лоши чувства".