Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке обясни защо се е стигнало до раздялата със защитника Марк Бартра през зимата.

Както е известно, юношата на Барселона изкара сезон и половина в Борусия, но през зимата премина в Бетис.  Той получи наранявания на ръката при бомбения атентат срещу автобуса на вестфалци миналата пролет, а Вацке смята, че случката се е настанила трайно в съзнанието на испанеца.

"Той си тръгна от Дортмунд, защото вече не можеше да издържи. В Испания Марк играе като Бог, защото най-после се махна от цялата тази история", каза босът на Борусия пред вестник Frankfurter Allgemeinen Zeitung.

"Шест-седем месеца е критичната фаза на посттравматичния стрес и точно за този период от време отборът изпадна в дупка. И когато това време отмина, започна процесът. Той се отрази зле на играчите, защото продължи над два месеца."

"Трябва да ви кажа честно, че не проявявам разбиране към прокуратурата. Защо разпитваха цели 15 наши играчи? Все едно щяха да получат различно мнение от всеки", добави Вацке.