Новият треньор на Борусия Дортмунд Лусиен Фавре беше представен официално пред медиите и дори посочи как би искал да играе неговият отбор.

"Искам да играем интелигентно и дълбоко в половината на съперника с изнесени линии. Също така обаче трябва да сме добри при контраатаките, това е много важно. За мен отбор, който не умее да контраатакува не е добър отбор", заяви специалистът.

"Разбира се, че това е процес, който се нуждае от своето време. Нещата няма как да станат след една седмица или един месец. Защо приех офертата на клуба? Защото е невъзможно да откажеш на Борусия Дортмунд, когато дойде за теб."

"Дали се нуждаем от още един нападател? Обсъждаме го, но понякога трябва да се адаптираш към наличния ресурс. В момента съставът е прекалено голям. Няма проблем да остане такъв, но навярно ще има напуснали и нови играчи."

"Много се радвам, че отново ще работя в един отбор с Марко Ройс. Познавам неговите качества от времето, в което бях негов наставник в Борусия Мьонхенгладбах", добави Фавре.