Бившият треньор на Борусия Дортмунд Юрген Клоп е заявил пред ръководството, че Лусиен Фавре е точният човек за клуба.

Клоп, който в момента води Ливърпул вярва, че французинът е добър избор за "жълто-черните" и се надява нещата за него в клуба да потръгнат. Фавре подписа с клуба през май и ще го води следващите две години.

Френският треньор определено може да взима пример от германеца, който изведе Борусия до титли през 2011-та и 2012-та година, когато дори направи дубъл, а през 2013-та изведе тима до финал в Шампионската лига. 

След 2015-та година, когато Клоп напуска, Борусия Дортмунд назначава цели 4-има треньори - Томас Тухел, Петер Бос и Петер Щьогер. Четвъртият е Фавре и Юрген вярва, че той е човекът, който ще се справи.

В интервю за SportBILD Клоп каза: "Лусиен е страхотен професионалист и треньор. Това, което излъчва, е спокойствие, а вероятно точно от това се нуждае Борусия сега. Един много добър треньор се връща в Бундеслигата в един много добър клуб и ще бъда много щастлив, ако това сработи."

Думите на Клоп са музика за ушите на феновете на Борусия, защото те се надяват Фавре да върне добрата игра на отбора. След разочароващото четвърто място от миналия сезон Фавре привлече цели 6 нови попълнения и ще атакува по-добро място в класирането през новия сезон. Двамата треньори ще се срещнат на американското си турне.