Новият полузащитник на Борусия Дортмунд Аксел Витсел е отказал оферта от Манчестър Юнайтед, разкри неговият агент Пол Стефани.

"С Аксел си говорихме и той ми призна, че навярно иска да напусне Китай. Обещах му, че ще се върна със страхотна оферта. Няколко месеца по-рано бях в Дортмунд, където се срещнах с човек от Борусия. И той ме свърза с ръководството", обясни агентът.

"Спортният директор Михаел Цорк и изпълнителният директор Ханс-Йоахим Вацке ме поканиха на среща, докато Аксел беше на световното първенство в Русия. Тогава разбрах, че Дортмунд търси играч като Витсел."

"Обясних им, че той има клауза за откупуване с Тянжин за 20 милиона евро. Това беше музика за техните уши, защото очакваха Тянжин да поиска поне 60 милиона евро за Аксел. Имаше и други кандидати - Манчестър Юнайтед и Наполи. Но казах на Аксел, че в Дортмунд ще е №1, докато в Манчестър и Неапол ще е един от многото."

"От проверен източник разбрах, че Жозе Моуриньо иска Витсел, но не като първи избор. Н'Голо Канте беше негов първи избор. Аксел ми каза, че иска да приключа трансфера бързо, защото желанието му е да подсили Борусия", добави импресариото.