Офанзивният полузащитник на Борусия Дортмунд Марио Гьотце падна първа жертва на системата на новия треньор Люсиен Фавре.

Героят от финала на Мондиал 2014 не е в добра форма и все още не е записал игрова минута през този сезон в Бундеслигата. За утрешния мач с Айнтрахт Франкфурт се очертава германецът дори да бъде извън разширения състав. Нещо, което никога не му се е случвало на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Марио игра 64 минути срещу Гройтер Фюрт в първия кръг за купата на Германия, когато Борусия спечели драматична победа с 2:1 след продължения. В контролата с Оснабрюк (6:0) някогашният огромен талант не показа нищо особено.

"Трябва да назовем истината - Марио може да играе в центъра дори при 4-3-3, но понякога мачовете са много атлетични", заяви Фавре. Казано по друг начин - специалистът иска по-борбени играчи.

"В средата на терена имаме 8-9 играчи и конкуренцията е голяма. Марио може да играе и по-напред, но там имаме Ройс и Кагава. Това е факт. Няма значение как играем, ние винаги имаме проблем. Един или двама играчи не са в състава. Просто имаме прекалено много играчи. Но за щастие ни предстоят още много двубои", добави Фавре.

И докато нещата не се развиват добре за Гьотце, се получават при един 19-годишен талант: Якоб Бруун Ларсен. Той мушна четири гола срещу Оснабрук и Фавре загатна, че може да го пусне и срещу "орлите" в петък.