Гостуващият Борусия Дортмунд излъга Брюж с 1:0 в среща от група "А" на Шампионската лига, играна на стадион "Ян Брейдел". Попадението бе дело на Кристиан Пулишич в 85-ата минута.

Още в самото начало на мача Митрович не прецени добре топката и за малко да я подаде на Волф, вместо на своя вратар, но Летица излезе и успя да изчисти. Двата отбора си размениха по една бърза контраатака, като възможността за домакините беше по-опасна, но Фосен би покрай гредата с глава.

В средата на първото полувреме Марко Ройс се отличи със спасителна акция на половин метър пред голлинията на гостите, които изглеждаха доста уязвими отзад и безидейни в офанзивен план. Малко след това Данжума стреля опасно, но Бюрки спаси.

При една от редките атаки на "жълто-черните" Марио Гьотце опита удар, който обаче изобщо не затрудни стража на домакините. На отсрещната врата Денсвил шутира мощно, но покрай целта. Точно преди почивката Шмелцер засече с глава от паднала позиция и логично не намери вратата.

Началото на второто полувреме беше сравнително спокойно, като малко преди изтичането на час игра Марко Ройс стреля майсторски от фаул, но покрай гредата.

Влезлият като резерва Шинджи Кагава раздвижи играта на гостите и на няколко пъти комбинира с Ройс. Втората резерва на Борусия в мача Кристиан Пулишич се отличи със спасен от вратаря удар, но като цяло и двата тима не можеха да стигнат до чисто голово положение. 

Малко по-късно резервата за Брюж Опенда получи страхотна възможност и излезе сам срещу Бюрки, но вратарят на Дортмунд спаси силния му удар.

В 85-ата минута Борусия изненадващо успя да открие резултата чрез Кристиан Пулишич, който се възползва от поредната груба грешка на Митрович в срещата. Защитникът се отпита да изчисти, но не прецени присъствието на американеца и топката прехвърли вратаря.

Така Борусия Дортмунд тръгна с 3 точки в групата, колкото има и Атлетико Мадрид. Другите два отбора в групата са Брюж и Монако.

Брюж - Борусия Дортмунд 0:1
0:1 Кристиан Пулишич - 85'


Брюж: Летица, Ритс, Митрович, Полен, Денсвил, Вормер, Данжума (Денис - 76'), Ванакен, Флитинк (Куулс - 56'), Фосен (Опенда - 82'), Уесли 

Борусия Дортмунд: Бюрки, Аканджи, Диало, Шмелцер, Пишчек, Вайгъл (Дахуд - 84'), Витсел, Гьотце (Кагава - 62'), Санчо (Пулишич - 69'), Ройс, Волф