Хофенхайм и Борусия Дортмунд завършиха 1:1 в противоречив двубой от четвъртия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Уирсол Райн-Некар Арена".

Момчетата на Юлиан Нагелсман заслужено откриха резултата малко преди почивката чрез Жоелинтон, възползвал се от комичните действия на "жълто-черната" отбрана.

В началото на второто полувреме беше извършена истинска кражба, защото напълно редовно попадение на Бичакчич беше отменено заради засада на Пош, който по никакъв начин не влияеше на играта.

Четвърт час преди края на редовното време Борусия остана с човек по-малко заради червения картон на Диало, който беше изгонен малко пресилено. Въпреки това гостите заиграха по-смело и десетина минти по-късно Кристиан Пулишич изравни след асистенция на Марко Ройс.

По този начин Борусия Дортмунд събра 8 точки, но падна на трета позиция. Хофенхайм е едва десети с четири пункта в своя актив.


Вестфалци започнаха много по-активно и владееха инициативата, като често опитваха центрирания в наказателното поле на съперника си. Там обаче домакините демонстрираха по-добро позициониране и по-голям хъс, с който успяваха да "обират" топката.

В 18-ата минута Хофе създаде първата си опасна атака, но пък тя беше и първото чисто голово положение. Защитата на гостите проспа включването отляво на Нико Шулц и хубавото му центриране към напълно непокрития Леонардо Битенкурт. Последният обаче профука златната възможност, защото стреля в тялото на Бюрки.

Десетина минути преди почивката домакините създадоха още едно много добро положение, но острото центриране по земя на Жоелинтон отляво по чудо не беше засечено от нито един футболист.

Справедливостта все пак възтържествува и в 44-ата минута Хофенхайм откри резултата чрез Жоелинтон. Той получи топката на късмет след рикошет в тялото на Диало около границата на наказателното поле и от паднала позиция реализира с левия крак в долния ляв ъгъл.

Малко след почивката комичната отбрана на Борусия остави и Андрей Крамарич напълно непокрит, но неговият удар не се получи по най-добрия начин и той спечели само корнер след рикошет. 

При изпълнението на ъгловия удар Бичакчич надскочи Диало и реализира с глава, но видеотехнологията VAR беше използвана, за да отмени гола заради положение на засада на Пош. Повторенията обаче показаха, че Пош по никакъв начин не влияе на играта, нито пречи на видимостта на слисания Бюрки.

Жоелинтон нацели гредата с изненадващ удар и Крамарич добута топката в мрежата, но съдийската бригада правилно маркира засада. На отсрещната врата Борусия най-после сътвори нещо интересно, но Кагава беше неточен.

Последва удар на Жоелинтон, спасен от вратаря на рурци, а след това Бичакчич стреля горе с глава. В средата на втората част статистиката показа 14:3 удара за домакините, които бяха спечелили 2/3 от единоборствата към този момент.

Четвърт час преди края на редовното време реферът Озмерс се компрометира, вдигайки несправедлив директен червен картон на Абду Диало. В случая защитникът се бореше за топката с Крамарич като последен в защитата, но и двамата футболисти са държаха по идентичен начин, а кълбото се оказа по-близо до Бюрки.

В 84-ата минута Дортмунд изравни напълно незаслужено при една от редките си смислени атаки, които бяха изиграни по майсторски начин. Шмелцер получи от Марко Ройс отляво и центрира по земя за Кристиан Пулишич, който надбяга Фогт и вкара в опразнената врата.

В 92-ата минута се стигна и до невероятния пропуск на сезона - Ишак Белфодил остана напълно непокрит на далечната греда при прострелното центриране на Шулц. Влезлият като резерва футболист на Хофе обаче направи по-трудно и от метър и половина прати топката в аут!


Хофенхайм - Борусия Дортмунд 1:0

1:0 Жоелинтон - 44'

1:1 Пулишич - 84'


Червен картон (директен): Диало (Дортмунд) - 75'


Хофенхайм: Бауман, Фогт, Бичакчич, Пош, Шулц, Грилич, Цубер (Нордтвайт - 70'), Бренет, Битенкурт, Крамарич (Шалай - 78'), Жоелинтон (Белфодил - 86')

Борусия Дортмунд: Бюрки, Аканджи, Диало, Шмелцер, Пишчек, Дахуд (Дилейни - 60'), Витсел, Кагава (Филип - 70'), Пулишич, Волф (Санчо - 60'), Ройс