Сензацията на Борусия Дортмунд Пако Алкасер ще вкара 186 гола този сезон, гръмна най-тиражният европейски вестник "Билд".

Разбира се, изданието прави изчисленията си с оглед показателите на испанеца до момента. Той няма нито един мач като титуляр в Бундеслигата този сезон и записа общо 81 минути, но за сметка на това вече е стрелец №1 в първенството с 6 гола.

Това прави средно по едно попадение на всеки 13 минути и половина и взетият под наем от Барселона голаджия набързо се превърна във всеобщ любимец в Дортмунд.

"Това изобщо не е съвпадение, защото Пако има страхотна техника на удара. Топката лети като камък към вратата на съперника", заяви спортният директор на вестфалци Михаел Цорк.

Борусия плати на Барса само 2 милиона евро за наема през този сезон, а следващото лято ще може да купи Алкасер за 25 милиона евро - сума, която изглежда смешна за днешните реалности на пазара.

Дали обаче самият футболист иска да остане за постоянно? "Мога да си представя такава възможност", заяви снайперистът, който има съпруга Виана и дъщеричка Мартина на 1 година. 

"Билд" твърди, че испанецът вече учи усилено немски език, наемайки частен учител. Знак, че очевидно в Германия и Дортмунд му харесва...