Съветникът в Борусия Дортмунд Матиас Замер е на мнение, че убедителният лидер в Бундеслигата няма да издържи на маратона през сезона.

Носителят на Златната топка за 1996 година залага на бившия си тим Байерн Мюнхен, където беше спортен директор от 2012 до 2016 година.

"Въпросът за титлата изобщо не стои на дневен ред. В момента Борусия Дортмунд е сочен за най-силния германски отбор, но това е несправедливо и грешно в аналитичен аспект", коментира Замер пред Welt am Sonntag.

"Все още е изиграна само една четвърт от сезона. Да, отборът трупа мачове и показва характер. Да, Борусия е силен психически и там нещо расте. Но също така можем да ги критикуваме. Допускат много груби грешки при головете във вратата си. Дортмунд трябва да се докаже по отношение на постоянството си."

"През миналия сезон по това време Борусия водеше с пет точки на Байерн, но баварците станаха шампиони с разлика. Байерн трябва да се стабилизира в дефанзивен план, да има добра организация и да действа по-офанзивно", добави Замер.