Борусия (Дортмунд) продължава да се представя изключително силно в Бундеслигата, след като в среща от 8-ия кръг разби с 4:0 Щутгарт при гостуването си на стадион "Мерцедес Бенц Арена". 

По този начин рурците продължават без загуба в германския елит и отборът е лидер в класирането с актив от 20 точки, като е на 4 пункта пред втория Байерн (Мюнхен), който днес успя също да постигне успех. 

Санчо откри за Дортмунд още в 3-ата минута, а двадесет минути по-късно Ройс удвои преднината на тима си. В 25-ата минута Пако Алкасер вкара дежурното си попадение в германския елит и направи преднината на гостите класическа. Филип оформи крайния резултат в 85-ата минута.

Това бе дебютен мач за новия наставник на домакините Маркус Вайнцирл, но той със сигурност няма да го запомни с нищо добро. 


Като цяло мачът се разви по отличен начин за гостуващия тим и тимът на Люсиен Фавър се разправи без абсолютно никакви проблеми със своя противник и го направи за по-малко от половин час игра.

Още в 3-ата минута Санчо с премерен удар около точката на дузпата успя да реализира и даде аванс на тима си в резултата, а през следващите минути надмощието на гостите бе доста сериозно. 

Второто попадение не закъсня и в 23-ата минута Пишчек с пас като по конец намери Ройс точно на точката на дузпата и германският национал удвои. Точно две минути след това Ройс подаде към Алкасер, който с брилянтен прехвърлящ удар матира противниковия страж за класическия резултат.

В 85-ата минута Филип оформи крайното 0:4 с прецизен удар извън наказателното поле. 

ЩУТГАРТ - БОРУСИЯ ДОРТМУНД 0:4
0:1 Санчо 3
0:2 Ройс 23
0:3 Алкасер 25
0:4 Филип 85

Щутгарт: Цилер, Инсуа, Павар, Баумгартъл, Мафео (78 - Бек), Гентнер, Аскасибар, Кастро (46 - Бадщубер), Томи, Гонсалес, Гомес

Борусия: Бюрки, Загаду, Диало, Пишчек, Хакими, Дилейни, Витцел, Ларсен (66 - Пулишич), Ройс (80 - Гьотце), Санчо, Пако Алкасер (46 - Филип)