Треньорът на Борусия Дортмунд Люсиен Фавре заяви след победата с 3:2 над Байерн Мюнхен в дербито на Бундеслигата, че е очаквал баварците да намалят оборотите след силното за тях първо полувреме.

"Това беше един напълно луд мач. В началото Байерн беше много силен и доминираше с голямо притежание на топката. Ние просто не можехме да вземем топката или пък веднага я губехме", обясни специалистът.

"Беше много, много трудно, но аз бях наясно, че те няма да издържат до края на това високо темпо, което налагаха. Играеха с много здрава и дълбока преса, но тя е като бумеранг - бум, бум, бум. Ние трябваше да се защитаваме и да чакаме своите шансове. На почивката направихме някои корекции."

"Марко Ройс беше супер. да, той можеше да вкара за 2:2 доста по-рано, но остана позитивен след пропуските си и вкара втория си гол. След това и публиката ни подкрепи. Ние усетихме, че можем да спечелим и го постигнахме. Моралът при 1:2 беше фантастичен. Показахме характер. Имаме обаче да коригираме доста неща, особено при контрите", добави Фавре.