Гласи ли се изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке за наследник на Ули Хьонес на президентския стол в Байерн Мюнхен? Подобна налудничава на пръв поглед теза изрази най-тиражният европейски вестник "Билд" с оглед коментарите на боса на вестфалци.

Вацке смекчи тона по адрес на баварците и вече няма нищо общо с човека, който обвиняваше Байерн за всички грехове. Вместо това "Аки", както е известен шефът в Борусия, се оказва един от най-ревностните защитници на мюнхенци в медийното пространство.

"Байерн със сигурност не е станал по-слаб. Отборът е осминафиналист за купата на Германия, продължава напред в Шампионската лига и вече показа, че функционира добре. Можете да бъдете сигурни в едно - Байерн ще се върне", отсече Вацке.

Думите му не кореспондират с предишните му коментари и с новата роля на Борусия Дортмунд. За първи път от много време насам рурци са в ролята на фаворит за титлата, а Байерн изглежда реално застрашен за първи път от 2012 година насам, когато шампион беше именно Дортмунд.

"Не искам да говоря за титлата", завърши Вацке, който е избрал друга стратегия. Вариантите са два - босът предпочита да го играе "умряла лисица" и да не събужда изпадналите в летаргия баварци, или пък се гласи за мястото на Хьонес, който обяви преди дни, че се оглежда за наследник на позицията си.