Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке призна финансовото превъзходство на Байерн Мюнхен, но изключи възможността нов футболист на вестфалци да заиграе в близко бъдеще на стадион "Алианц Арена".

В събота "жълто-черните" наваксваха на два пъти пасив срещу шампионите на своя "Сигнал Идуна Парк", за да спечелят дербито на Бундеслигата с 3:2.

"Байерн все още е много по-силен от нас в икономическо отношение, но и ние имаме повод за гордост. Напълно изключвам възможността следващата година някое от нашите момчета да носи екипа на Байерн. Ние вече се погрижихме за това, защото в договорите на играчите ни няма клаузи за откупуване", каза Вацке пред "Скай".

"В случаите с Марио Гьотце и Роберт Левандовски ние не можехме да сторим нищо", допълни босът на Борусия. Както е известно, през 2013 година Байерн плати заложената в клаузата за откупуване на Гьотце сума, а един сезон по-късно привлече поляка като свободен агент.

През лятото на 2016 година пък капитанът на Борусия Дортмунд по онова време Матс Хумелс премина в Мюнхен по собствено желание, макар да имаше действащ договор за още една година с вестфалци.