Прозвището "зимен първенец" няма абсолютна никаква стойност, но все пак е стимул в борбата за титлата, отбелязва вестник "Билд".

Точно такъв е случаят с Борусия Дортмунд, който ще зимува на върха в Бундеслигата, след като води с цели 9 точки на преследвачите, а до края на годината остават два кръга.

Момчетата на Люсиен Фавре вече показват, че имат характера да се борят с първенеца Байерн Мюнхен за сребърната салатиера, постигайки 12 победи и три равенства досега.

Дортмунд е единственият непобеден отбор в елита през кампанията, а това е първата формация на клуба, която няма загуба след първите 15 срещи от сезона. До момента не е имало случай, в който даден отбор да пропилее такава преднина на такъв етап от кампанията.

В лагера на "жълто-черните" остават здраво стъпили на земята, но със сигурност апетитът за първа титла от 2012 година насам расте. Мнозина виждат именно в този отбор на Дортмунд реален претендент за титлата, който най-после да сложи край на доминацията на Байерн през последните сезони.