Възходът на Джейдън Санчо с екипа на Борусия Дортмунд през този сезон не остана незабелязан. Според най-престижния сайт за цената на футболистите Transfermarkt.de англичанинът е поскъпнал с 55.6% и бележи най-голям прогрес във финансово измерение сред 524 професионалисти в Германия.

При предишното си оценяване от Transfermarkt.de Джейдън е струвал 45 милиона евро, докато сега стойността му е 70 милиона евро. Това е близо 10 пъти повече от сумата, която Дортмунд плати за него на Манчестър Сити през лятото на 2017 година.

Интересното е, че Санчо дели върха в Бундеслигата по отношение цената на играчите. На 70 милиона евро е оценен и Роберт Левандовски, но нападателят на Байерн Мюнхен е загуби 10 милиона евро от стойността си.

От 80 на 65 млн. евро е паднал Хамес Родригес (Байерн), което е спад с 18.8%. Толкова вече струват Тимо Вернер (РБ Лайпциг) и Кай Хаверц (Байер Леверкузен), чиято цена се е повишила. Матс Хумелс, Томас Мюлер, Мануел Нойер и Джером Боатенг също са по-евтини. Като цяло цели 10 играчи на Байерн бележет регрес.

Капитанът на Борусия Дортмунд Марко Ройс е поскъпнал с десет милиона евро и вече струва 50 милиона евро. От 30 на 40 милиона евро скача цената и на голмайстора на вестфалци и Бундеслигата Пако Алкасер.