Треньорът на Борусия Дортмунд Люсиен Фавре остана много изненадан от силното представяне на Фортуна Дюселдорф, който нанесе първа загуба на рурци в първенството този сезон. Той похвали игровата постройка на треньора на съперника Фридхелм Функел.

Куриозното е, че швейцарският специалист стана първият треньор в историята на "жълто-черните", който започва даден сезон без загуба в първите 15 кръга, но трябваше да преклони глава срещу отбор, намиращ се в зоната на изпадащите преди мача снощи.

"Те контраатакуваха много добре, навярно го бяха планирали. Играха много дълбоко в своята половина и ние не успявахме да намерим свободните пространства. През второто полувреме заиграхме по-добре, но отнесохме втори гол", заяви Фавре.

"Фортуна Дюселдорф игра много силно тактически. Ние не можем да предотвратим всяка опасност. Трябва да изчакаме до петък, за да видим кой ще играе в центъра на защитата ни. Снощи загубихме Аканджи и Диало. И двамата се контузиха. Загаду също е контузен", добави наставникът на Борусия, който вече води само с 6 точки на "адашите" от Гладбах преди дербито между двата отбора след два дни.