Капитанът на Борусия Дортмунд Марко Ройс изрази мнение, че той и неговите съотборници не са показали нужния хъс за победа при снощното поражение с 1:2 в Дюселдорф. 

Закъсалият Фортуна нанесе първа загуба на вестфалци за сезона в Бундеслигата и се измъкна от зоната на изпадащите. Това обаче не е първият изненадващ резултат в полза на момчетата на Фридхелм Функел, защото през ноември те измъкнаха равенство 3:3 срещу Байерн насред Мюнхен.

"Снощи ни липсваше хъсът, който ни е нужен, за да спечелим мача. Бяхме наясно преди мача, че Фортуна за играе на контраатаки. И се случи точно така. Ние направихме тъпа грешка при изграждането на атаката си, губим топката и те вкарват гол след извеждащ пас", започна Марко.

"И след това се получава така, че играем срещу стена. После получаваме и втори гол след сватбарски шут и трябваше да гоним дивото. Напълно заслужено загубихме, защото инвестирахме прекалено малко. Напоследък съперниците ни затрудняват повече, защото стоят по-дълбоко в своята половина и затварят свободните пространства."

"Ние  трябва да си извлечем поуките от това. Трябва да действаме по-устремено и нахъсано, да чакаме своите възможности и да се възползваме от тях, когато се открият. Снощи не се получи. Но както казваме винаги - забърсваме уста и продължаваме напред. В петък е следващата възможност. Сигурен съм, че ще покажем съвсем различно лице", допълни Ройс, визирайки дербито с бившия си отбор Борусия Мьонхенгладбах, който е само на 6 точки зад вестфалци на втора позиция.