Нападателят на Борусия Дортмунд Пако Алкасер направи истински фурор през есента, когато заби 12 гола и се превърна в голмайстор на полусезона.

Купеният от Барселона стрелец се нуждае само от 42 минути за попадение и реализира основно като резерва. Интересното е, че само за 15 мача той строши рекорда за най-много голове, вкарани от пейката за една кампания в Бундеслигата.

"Изобщо не мисля за това, че тепърва ще се появявам на терена, влизайки от пейката. В главата ми има само една мисъл - искам да отбележа гол, за да помогна на отбора", заяви Пако пред списание "Шпорт Билд".

"Най-после отново се чувствам значим, след като станах част от Борусия Дортмунд. През последните две години играех много рядко в Барселона. Затова и разбирам решението на треньора тук да не ме пуска редовно като титуляр."

"Не съм много щастлив да стоя на пейката, но всичко е наред, щом побеждаваме. Винаги е хубаво да печелиш трофеи. Много съм благодарен на Борусия, че след само три месеца се възползва от опцията за закупуване. Преминах в този отбор, защото смятам проекта за много вълнуващ. Дортмунд е топ отбор", завърши Алкасер.