Треньорът на Борусия Дортмунд Люсиен Фавре направи интересно сравнение за изграждането на един отбор. Той говори и за жребия в Шампионската лига.

"Трябва да остана спокоен и да анализирам грешките, когато загубим мач. Загубата е част от процеса за всеки млад отбор. Тя помага за развитието. Държа на своята философия и мисля само мач за мач", каза швейцарецът пред вестник "Билд".

"Дори ако само двама футболисти не са във форма или са контузени, нещата могат да тръгнат много бързо в грешната посока. Това е като торта. Вече си приготвил цялата торта, но установяваш, че липсва захар или канела. Този микс винаги прави разликата. Пропускаш един детайл и тортата е провал."

"Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд са флаговете на германския футбол. Имах страхотни периоди в Херта и Гладбах, но предизвикателството в Дортмунд е различно. Не става дума за по-голямо напрежение, защото аз винаги работя под напрежение."

"Дортмунд играе на осминафиналите на Шампионската лига с Тотнъм, а Байерн - с Ливърпул. Кой има по-тежък мач? И двата отбора! Тотнъм е трети във Висшата лига, това казва всичко. Имат много агресивен и атлетичен отбор. Очакват ни два трудни мача", добави Фавре.