Футболистите на Борусия Дортмунд са получили категорична забрана от шефовете да мислят за трансфер в Байерн Мюнхен, пише вестник "Билд".

Изпълнителният директор на вестфалци Ханс-Йоахим Вацке и спортният директор Михаел Цорк са стигнали до извода, че има само един начин доминацията на баварците да бъде спряна.

Шефовете на Борусия са на мнение, че ако не подсилват директно германския хегемон, ще имат значително по-големи шансове за сребърната салатиера.

Затова и когато Кристиан Пулишич е изразил желанието си да напусне, те са приели футболиста и са провели разговор с него. Американецът е получил уверението, че негов трансфер е напълно реалистичен, но само в посока чужбина, като темата "Байерн" е била обявена за табу.

Дни по-късно Пулишич е бил спазарен за английския Челси, който плати цели 64 милиона евро и взима крилото през лятото. Американецът е и втората най-скъпа продажба в историята на "жълто-черните".

Както е известно, от 2013 до 2016 година трима основни футболисти на Борусия преминаха в Байерн - Марио Гьотце, Роберт Левандовски и Матс Хумелс. Последните двама още са на стадион "Алианц Арена", но героят от Мондиал 2014 се върна в Дортмунд след три сезона в Мюнхен.