Нападателят на Борусия Дортмунд Пако Алкасер разкри, че най-после отново се чувства уверен в себе си. Както е известно, в края на миналата година вестфалци откупиха правата му от "блаугранас" и той вече е собственост на лидера в Бундеслигата.

"Увереността в играта е част от футбола. Когато един играч е уверен и щастлив, той се чувства добре. Интегрира се добре в отбора и нещата вървят добре. И всичко става по-лесно", обясни испанецът пред "Марка".

"В Борусия Дортмунд се концентрираме само върху следващия мач. Не мислим за бъдещето и искаме да продължим да размишляваме по този начин. Ние гледаме само себе си, а не къде е Байерн и какви играчи има."

"В нашата съблекалня има позитивни жестове, добри вибрации, няма лоши лица. Марко Ройс е лидер на отбора, един от най-добрите в света и се надявам с него да продължаваме по същия начин. Една от причините за успехите ни е именно той."

"Що се отнася до Джейдън Санчо, истината е, че той е дете с изумителни качества и дава много на отбора. Дано продължава да се развива ден за ден. Много е важен за тима."

"В Барселона не бях вкарвал три месеца и имах негативна статистика. Това се промени и сега отново се чувствам уверен в себе си. Трудно е да си нападател на топ-отбор, но в края нещата не зависят от теб, ако не излизаш на терена. Това е решение на треньора, но ти трябва да даваш 100% от себе си."

"Барселона ме продаде, но във футбола се взимат решения.Нямаше да искам да остана дълго време, ако не се чувствах като част от успехите. Участвах в един от всеки три мача. Сега съм щастлив да съм в Дортмунд. Искам да се чувствам важен и сега случаят е точно такъв."

"Един ден бих показвал видео на внуците си, защото думите няма да стигнат да им обясня какво е било да играеш с Меси. Той е уникален, защото няма друг играч, който да прави нещата с такава лекота", добави Алкасер.