Мачовете в Бундеслигата са най-резултатни в сравнение с останалите първенства в Европа този сезон, показва интересна статистика.

Любопитното е, че през есента се изиграха само 153 мача в германския елит, но пък в тях имаше куп зрелищни двубои с резултати от типа на 3:3, 4:3, 4:2 и 7:1. Общият брой попадения са 465, което прави по 3.04 гола средно на мач.

По този показател следват английската Висша лига със средно по 2.85 гола на мач, италианската Серия А с 2.62 гола на мач, френската Лига 1 (2.59) и испанската Ла Лига (2.52).

Феноменалните показатели на Бундеслигата се дължат основно на лидера в таблицата Борусия Дортмунд, който мушна 44 попадения. Три от тях инкасира първенецът Байерн Мюнхен, който повеждаше на два пъти в Der Klassiker, но загуби.

Пет пъти този сезон в Бундеслигата имаше мачове с шест или повече попадения. нито едно друго първенство не може да се похвали с нещо подобно.

Цели петима футболисти в германския елит вкараха двуцифрено число голове - Поко Алкасер, Лука Йович, Марко Ройс, Тимо Вернер и Роберт Левандовски.

Няма друго първенство като Бундеслигата, което да има само осем нулеви ремита този сезон. За сравнение Висшата лига е на второ място с цели 14 равенства 0:0. Ла Лига е с 15, а Серия А и Лига 1 - по 17.