РазенБалшпорт Лайпциг - Борусия Дортмунд, дерби на 25-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Ред Бул Арена", 19.30 часа българско време.


Групата на РазенБалшпорт Лайпциг:
Вратари: Гулаши, Колторти, Мвого
Защитници: Орбан, Клостерман, Бернардо, Упамекано, Конате, Шмитц
Полузащитници: Кейта, Забитцер, Илзанкер, Кайзер, Лаймер, Деме, Кампъл, Брума, Форсберг
Нападатели: Поулсен, Вернер, Огюстен, Лукман
Контузен: Халстенберг


Групата на Борусия Дортмунд:
Вратари: Бюрки, Вайденфелер
Защитници: Сократис, Топрак, Аканджи, Загаду, Шмелцер, Толян, Пишчек, Бесте
Полузащитници: Шахин, Вайгъл, Дахуд, Кастро, Гьотце, Пулишич, Санчо
Нападатели: Исак, Шюрле, Ройс, Батшуай, Филип
Контузени: Дурм, Ярмоленко, Герейро, Кагава
Назад с подготовката: Роде


Прогноза на Gol.bg:

Вицешампионите от Лайпциг и вторият в таблицата в момента Дортмунд излизат в едва четвъртия си официален мач един срещу друг, след като през миналия сезон си размениха по една минимална домакинска победа с по 1:0, в която гостите имаха своите добри възможности за нещо повече.

През есента "биковете" биха изненадващо с 3:2 насред Дортмунд и сложиха край на серията от 41 поредни домакински мача без загуба на вестфалци в Бундеслигата. Поредицата си остана клубен рекорд за Борусия и петата най-добра серия в историята на първенството.

В общо трите срещи между тези съперници европейският шампион за 1997 година води с 34:21 удара, но постигна само един успех. През този сезон и двата тима имат по 11 успеха, като само Байерн е побеждавал по-често (19 пъти).

Момчетата на Ралф Хазенхютъл допуснаха две поредни шампионатни поражения с по 1:2, като в миналия кръг срамът беше голям, защото поражението дойде на този стадион срещу последния в класирането Кьолн. Жълто-черните" пък се издъниха на свой терен с Аугсбург (1:1), след като преди това имаха три поредни успеха за първенство.

РазенБалшпорт е третият най-добър домакин този сезон и в последните си десет мача винаги се разписва, но загубите през кампанията са цели осем – с една повече от целия предходен сезон. Дортмунд е вторият най-добър гост, печелейки три от последните си четири мача далеч от дома. Последното поражение навън дойде през ноември на терена на втория най-силен домакин – Щутгарт.

"Жълто-черните" вече спечелиха повече точки (22) на чужд терен, в сравнение с целия изминал сезон (21). Отборът няма загуба в Бундеслигата от девет кръга, в които записа пет победи. Петер Щьогер пък стана първият треньор в историята на клуба, който не губи първите си осем мача за първенство.

И двата отбора разполагат със завидна офанзивна мощ, но пък допускат прекалено много грешки в защита, което е предпоставка да се насладим на динамичен и зрелищен двубой. Равенството изглежда като най-вероятния краен изход.


Резултат: РБ Лайпциг – Борусия Дортмунд 2:2