Феновете, играчите, треньорите и ръководителите на Борусия Дортмунд си отдъхнаха, защото по всичко личи, че звездата и капитан на отбора Марко Ройс вече е напълно здрав.

Според вестник "Билд" германецът е готов за игра и в събота ще излезе като титуляр срещу закъсалия Хановер на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Ройс се завърна към тренировъчния процес на вестфалци още във вторник, но не се знаеше дали ще бъде на 100% през уикенда. В сряда Марко се раздаваше наравно с останалите по време на заниманието на Борусия и даде надежда на треньора Люсиен Фавре, че ще може да го използва срещу северняците.

Както е известно, Ройс хвърли в паника всички в Дортмунд миналия петък, когато се контузи на тренировка при единоборство с Томас Дилейни. Марко разтегна връзки в глезена и пропусна първия мач за годината - дербито с РБ Лайпциг.

Борусия обаче се справи отлично и след зрелищен гол на Аксел Витсел нанесе пръво домакинско поражение за сезона на "биковете". Ройс пък спази обещанието си именно пред "Билд" отпреди няколко дни, че няма да чака между 10 и 14 дни за завръщането си на терена, каквито бяха първоначалните прогнози.

Ройс записа 11 попадения и 7 асистенции в Бундеслигата през есента и прави един от най-силните сезони в кариерата си.